Диспетчерська служба (цілодобово) (04597) 62-8-28

      Абонентський відділ (04597) 62-8-33, (067) 219-84-80

НОВИНИ

Відсьогодні у тестовому режимі впроваджуємо графіки подачі водопостачання.

Шановні абоненти!

У зв’язку зі збільшенням споживання води при аномальній спеці та стабілізаційними відключеннями електроенергії у мережі водопостачання спостерігається критично низький тиск.

Відсьогодні у тестовому режимі впроваджуємо графіки подачі водопостачання.

12 липня вода подаватиметься:

з 9:00 до 17:00 – працюватиме 1 насосний агрегат (зі зниженням тиску води);

з 17:00 до 22:00 – працюватимуть 2 н/а (вода матиме достатній тиск);

з 22:00 – працюватиме 1 н/а (зі зниженням тиску води).

Всі критично-важливі об’єкти КП «Ірпіньводоканал», що забезпечують водопостачання розташовані в різних частинах міста Ірпінь – це:
– 59 артезіанських свердловин,
– 15 підвищувальних насосних станцій,
– 4 водопровідні насосні станції, – 3 водопровідні очисні споруди, – 14 каналізаційних насосних станції,
– 9 резервуарів чистої води.
І це тільки по місту Ірпінь.

Міська система водопостачання передбачає 3 етапи підйому води. Насоси першого підйому дістають воду з Артезіанської свердловини, другого – подають воду по напірним трубопроводам у водопровідну мережу міста, а третього – подають воду безпосередньо до осель багатоповерхівок (підвищуючи тиск подачі).

Друга група насосів працює безперебійно – це частина критичної інфраструктури, яка обладнана потужними генераторами, зокрема й тими, які місту передали на благодійній основі. Проте їх недостатньо для третьої групи – вже тиждень ми працюємо над перепідключенням, об’єднуємо живлення між свердловинами та шукаємо нові можливості для забезпечення безперебійним живленням разом з ДТЕК.

Зауважимо, що схема подачі електроенергії на насосні станції 1-го та 3-го підйому не завжди збігається із схемою подачі електроенергії мешканцям того чи іншого мікрорайону. Тому і графіки відключень електроенергії насосної станції, що живить мікрорайон водою та домівок споживачів – можуть відрізнятися. Як наслідок, виникають ситуації, коли світло у помешканні є, а води у крані в той час нема.

Обладнання резервного живлення дозволяє забезпечити лише мінімальні потреби мешканців у воді, здійснювати перекачування стічних вод у неповних добових обсягах. Але забезпечити все місто цілодобовим водопостачанням технічно не може.

Спільно з Ірпінською міською радою підприємство наразі працює над обладнанням всіх об’єктів КП «Ірпіньводоканал» генераторами, для повноцінного водопостачання одночасно має працювати понад 100 насосів різної потужності.

Розуміємо, що відсутність води вносить дисбаланс в життєдіяльність кожного мешканця. Як і всі, хто живе і працює в Україні, ми намагаємося подолати виклики сьогодення.