Диспетчерська служба (цілодобово) (04597) 62-8-28

      Абонентський відділ (04597) 62-8-33, (067) 219-84-80

НОВИНИ

До уваги мешканців вулиці Генерала Наумова та вулиці Академіка Булаховського!

Шановні мешканці вулиці Генерала Наумова та вулиці
Академіка Булаховського!

Повідомляємо Вам, що протягом 2024 року, комунальним підприємством «Ірпіньводоканал» заплановано проведення будівельних робіт із реконструкції господарсько-побутового колектора з м. Ірпінь від камери гасіння колектору до підключення в колектор м. Києва, вул. Генерала Наумова, вул. Булаховського, що здійснюється в рамках співпраці з Дитячим Фондом Об’єднаних націй (UNICEF). Цей проєкт передбачає важливі роботи з відновлення та удосконалення системи водовідведення громади.
Опис проекту:
- РЕКОНСТРУКЦІЯ ГОСПОДАРСЬКО-ПОБУТОВОГО КОЛЕКТОРА
- ПЕРЕПIДКЛЮЧЕННЯ ВВОДIВ, ВСТАНОВЛЕННЯ АРМАТУРИ ТА КОЛОДЯЗIВ.
Назва проекту: Реконструкція господарсько-побутового колектора з м. Ірпінь від камери гасіння колектору до підключення в колектор м. Києва, вул. Генерала Наумова, вул. Булаховського. Коригування
Мета проекту: Ремонт каналiзацiйних систем допоможе запобiгти аварiям та непередбачуваним затопленням, якi можуть завдати шкоди майну та навколишньому середовищу.
Відновлення та модернізація напірного каналізаційного колектора для забезпечення стабільного та безпечного водовідведення від головної каналізаційної насосної станції № 8 в м. Ірпінь до очисних споруд міста Києва.
Актуальність проекту: Колектор перебуває в аварійному стані через зношеність та пошкодження конструкції, що призводить до постійних аварій та витоків стічних вод.
Даний колектор є вкрай критичним, ситуація що склалася може призвести до екологічної катастрофи та обмеження надання послуг з водопостачання м. Коцюбинське, м. Ірпінь, м. Буча, смт. Ворзель, м. Гостомель с. Михайлівка-Рубежівка та частина м. Києва, а це понад 300 тис. абонентів, також обвал колектору загрожує безпеці дорожнього руху та громадянам, які проживають та пересуваються даним участком дороги.
Опис об'єкту:
Існуючий колектор знаходиться в незадовільному стані. Колектор призначений для подачі господарсько-побутових стоків в самопливному режимі з м. Ірпінь до централізованих каналізаційних мереж м. Києва.
Реконструкція даного об'єкту, має важливе значення не тільки для Ірпінської громади, а і для частини м. Києва. Реконструкція дасть можливість забезпечити безаварійне транспортування стоків для 190 096 осіб (у тому числі м. Буча, смт. Ворзель, смт. Гостомель та с. Михайлівка-Рубежівка). Наше підприємство перекачує каналізаційні стоки через даний колектор в мережі м. Києва, а далі всі стоки прямують на Бортницьку станцію аерації ПАТ "АК Київводоканал" – єдині очисні споруди стічних вод м. Києва та прилеглих міст і селищ Київської області.
Основні роботи:
1. Демонтаж старого колектора.
2. Прокладка нового каналізаційного колектора із сучасних матеріалів.
3. Відновлення покриття та благоустрій території після завершення робіт.
4. Забезпечення додаткових заходів безпеки.
5. Перевірка та тестування нової системи водовідведення.
Очікувані результати:
- Зниження аварійності та витоків стічних вод.
- Підвищення якості водовідведення.
- Зменшення екологічного навантаження на навколишнє середовище.
- Поліпшення санітарно-гігієнічного стану міста.
Терміни виконання: протягом 2024 року.
Партнери та фінансування:
- UNICEF – 80%.
- КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» – 20 %.

Частина робіт буде здійснюватися по вулиці Генерала Наумова та вул. Академіка Булаховського. В зв’язку з чим хочемо провести невелике опитування та почути Вашу думку, пропозиції та пропозиції щодо умов реалізації проєкту для подальшого врахування в роботі.
Ми будемо вдячні за Вашу увагу та підтримку у реалізації цього важливого проєкту для наших громад.